Hem » Lövblås
 

Lövblås

Lövblås till låga priser ➤ Bra kvalitet ➤ Levereras i hela Sverige. ➤ Köp Lövblås direkt för snabb hemlevererans.

 
Sidor: 1

Lövblås/sug BV 2500 E MTD

Lövblås/sug BV 2500 E MTD
SEK768.00

Elektriskt driven lövsug/blås med komposteringfunktion som reducerar löven 10 till 1. Lövblåsaggregatet är relativt kraftig på 2500 W. Man skiftar enkelt mellan sug- och blåsfunktion med ett reglage. Lövsugen har 45 liter uppsamlingssäck som också finns som tillbehör. Inte nog med att de får bort löven på tomten och på uppfarter och gångar. Man kan också städa garaget samt ersätta snöskyffeln med lövblåsen också. Uppsamlingssäcken har dragkedja i botten för smidig tömmning av komposterat material. Med hjälp av stödhjulen i fram på röret kan lövblåsen hållas ner mot marken och rulla fram.

Lövblås BLB40 MTD

Lövblås BLB40 MTD
SEK815.00

MTD BLB 40 Handhållen lövblås är en kraftfull batteridriven lövblås med 40V LI-ION-teknik för ökad driftstid och enkel hantering av batteriet (ingår ej). Denna lövblås är en av de absolut kraftigaste på marknaden i förhållande till den låga vikten. Blåsläge "JET"Steglöst reglage och JET-läge för extra stark blåsstyrka som ger en luftvolym på max 730 m³ per timme och en lufthastighet på upp till 177km/h.Batteri och driftstiderOm maskinen utrustas med ett batteri 4 Ah ger det en driftstid på drygt 30 minuter på normal blåsstyrka och 20 min på JET-läget, vilket är betydligt längre än de flesta blåser på i sin trädgård eller på uppfarten. Ergonomisk designad rörlängd ger perfekt arbetshöjd. Axial fläkt för maximal effektivitet. Levereras utan batteri och laddare.Mångsidigt batterisystemMTD batterisystem 40V erbjuder en stor flexibilitet där ett och samma batteri kan användas till många olika maskiner. Batterierna är mycket kraftfulla och ger långt längre batteritider än sedvanliga batterimaskiner. Laddaren är av snabbladdartyp vilken ger mycket korta laddtider av starka batterier. Maskiner i MTD 40V LI-ION är till exempel gräsklippare, lövblås, stångsågar och häcksaxar.2 års garanti. Vikt: 2,2 kg utan batteri.

Lövblås/sug LBV 2600 E WOLF-Garten

Lövblås/sug LBV 2600 E WOLF-Garten
SEK895.00

Elektrisk lövsug LBV 2600 E är en kombinerad lövsug och lövblås med 50 liters uppsamlare. Det inbygda kompostsystemet reducerar volymen upp till 10:1. Med hjul på röret för god ergonomi och support. Krattan längst ut på röret hjälper till att lätta på löv som sitter fast i marken. Med ett vred ställer man om den från sug- till blåsfunktion.

Lövblås/sug BLBV40 MTD

Lövblås/sug BLBV40 MTD
SEK1,516.00

MTD BLBV 40 Lövblås och sug är en 2-in-1 funktionell maskin med högklassig borstlös elmotor som drivs av kraftiga LI-ION batterier på 2 Ah eller 4 Ah. Lövblåsen levereras med en axelrem för bekväm användning men utan batteri och laddare. Lövblåsen är perfekt och mobilt flexibel tack vare batteridriften där man med avsaknad av kabel kan använda maskinen över stora ytor och svåråtkomliga skrymseln och vrån. Maskinen är perfekt som städredskap på både våren och hösten på gården eller på andra ytor där man vill avlägsna löv och skräp.Lövsug med komposteringkvarnLövsugen MTD BLBV 40 Li-Ion har en mulchfunktion som maler ner materialet 10:1 och uppsamlingen blir optimal och tidsbesparande. Uppsamlingspåsen i textilmaterial som också är utbytbar rymmer 45 liter.Kraftig effektiv lövblåsLövblåsen har en starkt horisontell fläkt som driver ut luften i 265 km/h. Luftvolymen per timme är 233 m³. För ökad precision och behovsanpassad användning i olika tillämpningar är maskinen utrustad med ett steglöst kontrollerat reglage.Mångsidigt batterisystemMTD batterisystem 40V erbjuder en stor flexibilitet där ett och samma batteri kan användas till många olika maskiner. Batterierna är mycket kraftfulla och ger långt längre batteritider än sedvanliga batterimaskiner. Laddaren är av snabbladdartyp vilken ger mycket korta laddtider av starka batterier. Maskiner i MTD 40V LI-ION är till exempel gräsklippare, lövblås, stångsågar och häcksaxar.2 års garanti. Vikt endast 3,9 kg (utan batteri).

Lövblås 24B WOLF-Garten

Lövblås 24B WOLF-Garten
SEK1,695.00

Lövblås 72V LI-ION Power 24 B är en kraftfull batteridriven lövblås med hypermodern 72V LI-ION teknik för en driftstid på drygt 60 minuter. Med optimal kraft i varje blåsnivå och med stor luftvolym. Levereras med två olika blåsmunstycken för torra respektive blöta löv. Ergonomisk designad rörlängd ger perfekt arbetshöjd. Axial fläkt för maximal effektivitet. Levereras utan batteri och laddare.

Lövblås Ultra Blower TORO

Lövblås Ultra Blower TORO
SEK1,695.00

En riktig hjälpreda med en mängd anvädningsområden tack vare sin blås-, sug-, och finfördelningsfunktion. Motorn ger en luftström med hela 402 km/h och en hög uppsamlingsförmåga. Finfördelaren reducerar lövmängden till en sextondel. Ultra Blower Vac är utrustad med steglös inställning av luftflödet, bra vid arbete på känsliga ytor som nyplanteringar.

Lövblås SC 4 MTD

Lövblås SC 4 MTD
SEK2,295.00

Bensindriven lövblås med 4-taktsmotor 25,2 cm³. Handhållet blåsaggregat som är lätt att använda och relativt kraftfull. Passar utmärkt till små kommersiella ytor till exempel runt entreér eller i trädgården. I trädgården både på fram- och baksida är blåsen ypperlig. Rengör mellan häckplantorna från höstens löv, blås vinterns grus bort ifrån uppfarten på våren.MotornMotorn är en effektiv och miljövänlig fyrtaktsmotor med låga utsläppsvärden, samt en så kallad FULL CRANK ENGINE, vilket innebär att den har en välbalanserad vevaxel och ett vevhus i aluminium.BlåseffektFläktkapacitet upp till 240 km/h vilket gör arbetet snabbt och enkelt.Lövblåsen har en lättstartat AST motor (Advanced Starting Technology), vilket är ett fjädrerbelastat system som kräver minimal ansträngning. Bekvämt enhandsgrepp med möjlighet att låsa gasen för maximal komfort.

Lövblås MT 32 BPB MTD

Lövblås MT 32 BPB MTD
SEK3,195.00

MTD ryggburen lövblås med 4-taktsmotor når lufthastigheter upp till 240 km/h och är mycket effektiv för rengöring av stora ytor. Inte endast bara på hösten gör dessa lövblåsar ett gott arbete. Förflyttning av löv och annat skräp är mycket enkelt med de starka luftströmmar som genereras från aggregatet. Den ryggburna varianten är speciellt anpassad för att användas under en längre tids arbete eller under flera dagar repeterad arbetsställning. Skonsam för ryggen tack vare vadderad sele med axelförstärkning och midjebälte för bekväm passform. Motorn är en effektiv och miljövänlig fyrtaktsmotor med låga utsläppsvärden, en så kallad FULL CRANK ENGINE, vilket innebär att den har en välbalanserad vevaxel och ett vevhus i aluminium.

Sidor: 1
 

Lövblås

Är du en lycklig husägare, eller drömmer du kanske om att skaffa eget hus med trädgård? För många heter drömmarnas mål just ett eget hus, där man får vara sin egen, och en lummig trädgård till där barnen kan springa barfota och man kan plocka egna bär till efterrätten. För det är väl ungefär så drömmarna ser ut. I husdrömmen ingår förmodligen inte de tråkiga delarna som att rensa stopp i avlopp, rensa grusgången och kratta upp höstlöven. Men, allt detta tillhör också vardagen för en husägare. För när man är sin egen hyresvärd finns det ingen fastighetsskötare att ringa till när det uppstår ett fel. Inte heller kan man vänta sig att hyresvärdens personal ska ta hand om trädgårdsarbetet. detta är saker som faktiskt får en och annan att backa från drömmen, och ge upp sina husägarplaner. Men, de flesta som ändå väljer att köpa hus tycker nog att en hel del av trädgårdssysslorna är både roliga och avkopplande. För det är ju fantastiskt att kunna plocka sina egna bär och blommor och att kunna springa barfota på mjuka gräsmattor, även om det krävs lite jobb för att komma dit. Men, mycket av trädgårdsarbetet är betydligt lättare idag än det var för bara något årtionde sen.

Ta bara det här med gräsmattan. Idag behöver ingen slita med en handdriven gräsklippare om man inte vill. Motorgräsklippare har funnits länge, och många av klipparna är självgående vilket gör dem lätta att köra. Vill du göra det ännu lättare för dig kan du skaffa en åkgräsklippare eller en trädgårdstraktor. Då blir gräsklippningen ett nöje, och det är inte sällan familjemedlemmarna står i kö för att få klippa gräset. Det senaste är en robot som klipper gräset helt på egen hand, och du behöver inte ens vara hemma när den jobbar. Till skötseln av gräsmattan hör också att kratta bort löv och gamla växter från mattan på hösten. Och den där lövräfsningen hör kanske till de tristaste jobben i trädgården. På hösten blåser det ofta vilket inte direkt underlättar räfsningen. Det tar timmar, ja till och med dagar, att kratta ihop alla löv och sedan få dem i kärran, eller säcken, för att kunna forsla bort dem. Ett monotont och tidsödande arbete som dessutom måste utföras även om hösten bara bjuder på regn och rusk.

Men, det finns ju verktyg även för detta tråkiga jobb. Med en lövblås samlar du ihop alla löven snabbt och smidigt och sedan är det bara att forsla bort dem till komposten eller dit där du vill ha dem.

En lövblås är en maskin som du använder för att blåsa ihop löven i en hög. Det finns även lövblåsar som kan suga in löven, och alltså är en kombination av lövblås och lövsug. En lövsug har den fördelen att man kan koppla den till en behållare och då sugs löven in så att du slipper lyfta upp dem på en kärra eller liknande. En kombinerad lövsug och lövblås kan du alltså först använd för att blåsa ihop löven, och sedan, när du hart alla löv på ett ställe, kopplar du om så att maskinen istället suger upp löven. Så mycket enklare kan det inte bli att få bort alla gulnade höstlöv från gräsmattan.

Om du väljer att skaffa en lövblås med kombinationsfunktion eller en som bara blåser ihop löven beror förstås på tycke och smak, men också på hur stora områden du ska rensa från löv. En maskin som också suger upp löven är lite mer otymplig att bära omkring på eftersom den också har en uppsamlare monterad. Men, om det bara handlar om en mindre gräsmatta, eller runt altanen är det kanske smartast att välja en kombinationsmaskin. Men, valet står inte bara mellan en lövblås och en kombinerad lövblås och lövsug. Maskinerna finns också i många olika modeller, storlekar och med olika effekt. Du har kanske sett hur kommunens parkförvaltning blåser ihop mängder av löv på stora ytor på nolltid. De använder då mycket effektiva, men också tunga maskiner, som kanske inte är nödvändiga i en vanlig villaträdgård.

Har du mycket stora ytor att arbeta med är det ändå kanske bättre att satsa på en riktigt stark modell, och då kan en bensindriven lövblås vara ett bra alternativ. Den kan blåsa ihop löv i riktigt stora högar. När det handlar om så stora ytor är lövsugen inte lika praktisk eftersom man måste suga upp och tömma behållaren i många omgångar.

Det som i första hand avgör vilken lövblås du ska välja är alltså hur stora ytor du har att arbeta på. Det avgör både vilken modell av lövblås som är bäst och vilket drivmedel den ska ha. När det gäller drivmedel kan du välja på bensin, el eller batteri. Bensindrivna lövblåsar är starka och effektiva, och passar bra för stora ytor. Samtidigt är de oftast tyngre än andra lövblåsar. En eldriven lövblås är enkel att hantera och du behöver inte tänka på att fylla på bränsle. Å andra sidan har den en ganska begränsad arbetsyta, och fungerar alltså bäst i mindre trädgårdar. En batteridriven lövblås är flexibel, och du kan arbeta långt från eluttag. Men, eftersom batteriladdningen inte räcker så länge passar den bäst om du inte ska jobba under så långa stunder åt gången. Ergonomin är naturligtvis också viktig. Även om en lövblås inte väger särskilt mycket kan den kännas tung i längden, eftersom man bär den i ungefär samma ställning hela tiden. Men det finns olika modeller att välja på, och små hjälpmedel som underlättar arbetet. Du kan till exempel använda ett bärbälte som avlastar och underlättar jobbet på ett bra sätt. En lövblås med dubbla handtag är oftast bättre ur ergonomisk synpunkt. Ibland kan det nedre handtaget vara justerbart så att du kan ställa in för att få den arbetsställning som känns bäst för dig.

Vissa lövblåsar är försedda med stödhjul längst ner på munstycket. Dessa gör arbetet lättare, i synnerhet på släta ytor som altangolv och liknande. På gräsmattan har du kanske inte lika stor nytta av hjulen, men även här underlättar de rörelserna något.