Bensindriver lövsug

Bensindriver lövsug till låga priser ➤ Bra kvalitet ➤ Levereras i hela Sverige. ➤ Köp Bensindriver lövsug direkt för snabb hemlevererans.

 
There are no products in this category.
 

Bensindriven lövsug

Tänk så mycket lättare det är att vara husägare idag än det var för några årtionden sen. Att ha hus och trädgård har alltid varit en dröm för många. Att äga sin bostad ger så mycket frihet och man kan göra om och ändra så mycket man vill utan att be om lov, eller riskera att behöva återställa. Och en grön och lummig trädgård, där man kan plocka egna bär och blommor, och där barnen kan springa barfota på gräsmattan ingår självklart i den där drömmen. Men, när man börjar inse att det krävs en hel del jobb innan man kan plocka de där blommorna, eller innan bären kan plockas är det kanske inte lika lockande med eget hus och trädgård längre. Och för att gräsmattan ska vara så mjuk och fin att man kan sparka av sig skorna krävs också timmar av arbetsinsatser. Gräs ska gödslas, klippas och rensas från löv och döda växter för att man ska få en gräsmatta som inbjuder till barfotaspring. Det kräver många timmars jobb under en säsong, det är sant. Men det är också här vi kan se hur den tekniska utvecklingen har underlättat livet som husägare.

Gödsla gräset är inte ett särskilt betungande jobb och du gör det vanligtvis bara en gång per säsong. Här kan du välja om du vill gå runt och sprida gödningen för hand, eller om du hellre gör det med den spridare som du drar runt som en liten vagn. Ett redskap som kan underlätta om du har en större gräsmatta men som kanske inte gör så stor skillnad i en vanlig villaträdgård. Men något som gör skillnad är förstås valet av gräsklippare. Idag behöver ingen slita med en handdriven gräsklippare längre, och det finns motorgräsklippare som går nästan av sig själva, om du bara är med och styr. Ännu enklare blir gräsklippningen om du väljer en åkgräsklippare. Och dessa finns i olika storlekar och prisklasser, så de är inte bara till för de med riktigt stora trädgårdar. Ja, du kan till och med slippa att tänka på det där med gräsklippning om du skaffar en gräsklipparrobot. Robotarna blir allt vanligare i våra trädgårdar och de sköter gräsmattan helt på egen hand. Så det finns alltså massor av redskap och hjälpmedel att ta till idag, så att ha en trädgård behöver inte alls vara särskilt betungande.

Även när det är dags att ta hand om höstlöven och göra fint inför vintern finns det hjälp att få. Att kratta ihop, och forsla bort, alla höstlöv är vanligtvis ett tidsödande jobb. Även om det inte är ett speciellt tungt jobb handlar det om monotona rörelser som kan ge värk i både axlar och rygg. Med en lövsug, eller en lövblås, får du bort löven betydligt snabbare och du behöver inte ta ett enda tag med lövräfsan. Det finns lövblåsar, som blåser ihop löven i högar, och så finns det lövsugar som suger upp löven och samlar dem i en behållare som du enkelt tömmer på komposten. Men, det finns också kombinerade maskiner som både blåser och suger. Då blåser du först ihop alla löv i högar, sedan kopplar du om till lövsugen och suger upp löven i behållaren. Har du en stor gräsmatta måste du förstås tömma behållaren ganska många gånger, men det gör ändå jobbet betydligt lättare. Och framför allt spar du massor av tid. I en stressig vardag är tid pengar, så det du betalar för din lövsug kan du snart räkna hem i vunnen tid.

När man ska välja lövsug, eller lövblås, finns det en hel del att ta ställning till. Ska du ha en lövsug, en lövblås, eller en kombimaskin som både blåser och suger? Vilken typ av drift ska man välja? Och hur stark maskin behöver man?

Det är klart att en maskin som både kan blåsa ihop löven och samla upp dem är den som ger dig mest arbetsbesparing. Har du stora ytor som ska rensas från löv kan det vara bra att satsa på en lövsug med stor effekt. De starkaste maskinerna är oftast de som är bensindrivna. Med en bensindriven lövsug har du också en obegränsad arbetsyta eftersom du inte behöver ta hänsyn till sladdens längd eller eluttagets placering. Visserligen kan en bensindriven lövsug vara lite tyngre, men eftersom den har större effekt klarar den av jobbet snabbare och du behöver inte gå omkring med den lika länge som med en svagare maskin. Dessutom finns det olika modeller av lövsug, och om du vill ha en maskin som är lättare att hantera kan du, till exempel, välja en modell som har hjul. Många av de bensindrivna lövsugarna har små hjul som är placerade längst fram på blås/ sugmunstycket och dessa gör förstås att det blir enklare att röra lövsugen fram och tillbaka. En lövsug med dubbla handtag är också en fördel eftersom den oftast är bättre ur ergonomisk synpunkt. Många av dessa har ett justerbart nedre handtag så att du kan ställa in den för den bästa arbetsställningen för just dina förutsättningar. Att använda ett bärbälte underlättar betydligt, i synnerhet om du har en tyngre lövsug. Även om inte tyngden är så stor så kan det bli ansträngande eftersom du gör ungefär samma rörelser under hela arbetet. Med en bärsele avlastas kroppen, och arbetet ger inte samma påfrestningar på axlar, armar och rygg som är de kroppsdelar som påfrestas mest när man använder en lövsug.

Funderar du på att skaffa en bensindriven lövsug rekommenderar vi att du tittar på maskinerna här på nätet. Här hittar du det största utbudet, och oftast också de bästa priserna. Om du inte är riktigt klar över vilken modell du ska ha, eller hur stark lövsug du behöver, kan du få reda på det här. Du kan få all information du behöver om var och en av de olika modellerna, på produktsidan. Här finns oftast också rekommendationer om vilken effekt man behöver för en viss areal. Det är i första hand ytan som du har att arbeta med som avgör hur stark lövsug du behöver. Men, det är självklart så att en stark maskin jobbar snabbare, och ger för den skull en fördel även om gräsmattan inte är jättestor.