Hem » Lövblås
 

Lövblås

Lövblås till låga priser ➤ Bra kvalitet ➤ Levereras i hela Sverige. ➤ Köp Lövblås direkt för snabb hemlevererans.

 
There are no products in this category.
 

Lövblås

Är du en lycklig husägare, eller drömmer du kanske om att skaffa eget hus med trädgård? För många heter drömmarnas mål just ett eget hus, där man får vara sin egen, och en lummig trädgård till där barnen kan springa barfota och man kan plocka egna bär till efterrätten. För det är väl ungefär så drömmarna ser ut. I husdrömmen ingår förmodligen inte de tråkiga delarna som att rensa stopp i avlopp, rensa grusgången och kratta upp höstlöven. Men, allt detta tillhör också vardagen för en husägare. För när man är sin egen hyresvärd finns det ingen fastighetsskötare att ringa till när det uppstår ett fel. Inte heller kan man vänta sig att hyresvärdens personal ska ta hand om trädgårdsarbetet. detta är saker som faktiskt får en och annan att backa från drömmen, och ge upp sina husägarplaner. Men, de flesta som ändå väljer att köpa hus tycker nog att en hel del av trädgårdssysslorna är både roliga och avkopplande. För det är ju fantastiskt att kunna plocka sina egna bär och blommor och att kunna springa barfota på mjuka gräsmattor, även om det krävs lite jobb för att komma dit. Men, mycket av trädgårdsarbetet är betydligt lättare idag än det var för bara något årtionde sen.

Ta bara det här med gräsmattan. Idag behöver ingen slita med en handdriven gräsklippare om man inte vill. Motorgräsklippare har funnits länge, och många av klipparna är självgående vilket gör dem lätta att köra. Vill du göra det ännu lättare för dig kan du skaffa en åkgräsklippare eller en trädgårdstraktor. Då blir gräsklippningen ett nöje, och det är inte sällan familjemedlemmarna står i kö för att få klippa gräset. Det senaste är en robot som klipper gräset helt på egen hand, och du behöver inte ens vara hemma när den jobbar. Till skötseln av gräsmattan hör också att kratta bort löv och gamla växter från mattan på hösten. Och den där lövräfsningen hör kanske till de tristaste jobben i trädgården. På hösten blåser det ofta vilket inte direkt underlättar räfsningen. Det tar timmar, ja till och med dagar, att kratta ihop alla löv och sedan få dem i kärran, eller säcken, för att kunna forsla bort dem. Ett monotont och tidsödande arbete som dessutom måste utföras även om hösten bara bjuder på regn och rusk.

Men, det finns ju verktyg även för detta tråkiga jobb. Med en lövblås samlar du ihop alla löven snabbt och smidigt och sedan är det bara att forsla bort dem till komposten eller dit där du vill ha dem.

En lövblås är en maskin som du använder för att blåsa ihop löven i en hög. Det finns även lövblåsar som kan suga in löven, och alltså är en kombination av lövblås och lövsug. En lövsug har den fördelen att man kan koppla den till en behållare och då sugs löven in så att du slipper lyfta upp dem på en kärra eller liknande. En kombinerad lövsug och lövblås kan du alltså först använd för att blåsa ihop löven, och sedan, när du hart alla löv på ett ställe, kopplar du om så att maskinen istället suger upp löven. Så mycket enklare kan det inte bli att få bort alla gulnade höstlöv från gräsmattan.

Om du väljer att skaffa en lövblås med kombinationsfunktion eller en som bara blåser ihop löven beror förstås på tycke och smak, men också på hur stora områden du ska rensa från löv. En maskin som också suger upp löven är lite mer otymplig att bära omkring på eftersom den också har en uppsamlare monterad. Men, om det bara handlar om en mindre gräsmatta, eller runt altanen är det kanske smartast att välja en kombinationsmaskin. Men, valet står inte bara mellan en lövblås och en kombinerad lövblås och lövsug. Maskinerna finns också i många olika modeller, storlekar och med olika effekt. Du har kanske sett hur kommunens parkförvaltning blåser ihop mängder av löv på stora ytor på nolltid. De använder då mycket effektiva, men också tunga maskiner, som kanske inte är nödvändiga i en vanlig villaträdgård.

Har du mycket stora ytor att arbeta med är det ändå kanske bättre att satsa på en riktigt stark modell, och då kan en bensindriven lövblås vara ett bra alternativ. Den kan blåsa ihop löv i riktigt stora högar. När det handlar om så stora ytor är lövsugen inte lika praktisk eftersom man måste suga upp och tömma behållaren i många omgångar.

Det som i första hand avgör vilken lövblås du ska välja är alltså hur stora ytor du har att arbeta på. Det avgör både vilken modell av lövblås som är bäst och vilket drivmedel den ska ha. När det gäller drivmedel kan du välja på bensin, el eller batteri. Bensindrivna lövblåsar är starka och effektiva, och passar bra för stora ytor. Samtidigt är de oftast tyngre än andra lövblåsar. En eldriven lövblås är enkel att hantera och du behöver inte tänka på att fylla på bränsle. Å andra sidan har den en ganska begränsad arbetsyta, och fungerar alltså bäst i mindre trädgårdar. En batteridriven lövblås är flexibel, och du kan arbeta långt från eluttag. Men, eftersom batteriladdningen inte räcker så länge passar den bäst om du inte ska jobba under så långa stunder åt gången. Ergonomin är naturligtvis också viktig. Även om en lövblås inte väger särskilt mycket kan den kännas tung i längden, eftersom man bär den i ungefär samma ställning hela tiden. Men det finns olika modeller att välja på, och små hjälpmedel som underlättar arbetet. Du kan till exempel använda ett bärbälte som avlastar och underlättar jobbet på ett bra sätt. En lövblås med dubbla handtag är oftast bättre ur ergonomisk synpunkt. Ibland kan det nedre handtaget vara justerbart så att du kan ställa in för att få den arbetsställning som känns bäst för dig.

Vissa lövblåsar är försedda med stödhjul längst ner på munstycket. Dessa gör arbetet lättare, i synnerhet på släta ytor som altangolv och liknande. På gräsmattan har du kanske inte lika stor nytta av hjulen, men även här underlättar de rörelserna något.